JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK pomogla porodici Husić

By | 2018-02-07T09:13:41+01:00 February 7th, 2018|Novosti|Comments Off on JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK pomogla porodici Husić

Nedavno su mediji pisali o teškom životu porodice Husić iz visočkog naselja Križ, koja godinama živi u nehumanim uvjetima i s bolesnom djecom.

Od petero djece u porodici, četvero je od jučer zbrinuto u Dnevnom centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom.

Osim toga, iz ove Ustanove je organizirana posjeta porodici i tom prilikom je uručena pomoć u hrani i drugim potrepštinama.

A nakon što je izvršena kategorizacija poremećaja kod djece, za njih četvero je organiziran svakodnevni prevoz i smještaj u Dnevnom centru u Visokom. Postupak kategorizacije je još u toku ali u svakom slučaju Dnevni centar će voditi brigu i staranje za sve četvero djece porodice Husić.

Meldina Ugarak, direktorica Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona, i na ovoj način je manifestirala senzibilitet i odgovornost prema društvenoj stvarnosti.

Porodici Husić je na ovaj način olakšana životna svakodnevnica, a u rješavanju ostalih egzistencialnih problema angažirale su se i ostale institucije društvene zajednice i humani ljudi.