INKLUZIVNE SPORTSKE IGRE-DAN OTVORENIH VRATA DNEVNOG CENTRA VISOKO 2019

By | 2019-04-11T12:27:21+00:00 April 11th, 2019|Novosti|Comments Off on INKLUZIVNE SPORTSKE IGRE-DAN OTVORENIH VRATA DNEVNOG CENTRA VISOKO 2019

U  četvrtak  04.04.2019. godine u 13.00h  je   zvanično počeo Dan otvorenih vrata  u zgradi Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Visokom. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata je bio u znaku sporta pod nazivom „Inkluzivne sportske igre – Dan otvorenih vrata Dnevnog centra Visoko 2019. godine“Cilj i moto ovogodišnjeg obilježavanja Dana otvorenih vrata je inkluzija i zajedništvo.

Dan otvorenih vrata je bio podijeljen u nekoliko dijelova:

  • Inkluzivne sportske igre za djecu školskog uzrasta i sportske igre odraslih korisnika,
  • Sajam – prodajne izložbe s učešćem odraslih korisnika radionica svih centara Javne ustanove,
  • Zabavni program – nastupi i koncerti.

Meldina Ugarak, v.d. direktorica Ustanove  je ugostila na ovoj  manifestaciji gđu. Azru Šabanović,  ministricu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, g. Adnan Jupić ministra za zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona , g. Arnel Isak, ministar  za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline , g. Dario Pekić, ministra unutrašnjih poslova , g.  Zlatko Jelić, ministar za privredu,  g. Zdravka Maroševića načelnika  općine Vareš, prdstavnike Centra za socijalni rad Zenica i Breza, profesoricu na  Islamskom pedagoškom fakulteta u Zenici gđu. Edinu Vejo. Voditelj programa je bio Mirza Mušija, v.d. KSC Kakanj koji iskreni prijatelj i rado viđen gost Dnevnog centra u Visokom. Ova manifestacija se ne bi mogla organizovati bez veliko broja prijatelja i donatora Ustanove. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli  da i ove godine organizujemo Dan otvorenih varata Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Visokom.

Posebno se zahvaljujemo g. Zdravku Maroševiću,  načelniku općine Vareš koji je dugogodišnji i istinski prijatelj naše Ustanove, općini Kakanj i KSC Kakanj. Ovim putem ćemo istaknuti  i privredni sektor, a to su Vimar d.o.o. Visoko, Suša Commerce d.o.o Visoko, Ugarak produkt d.o.o. Visoko, Vispak D.D.Visoko, Ado-trans d.o.o. Visoko,pekara Delibašić Kakanj,  IGM d.o.o. Visoko, Firing d.o.o. Visoko.

U nastavku pogledajte kako je sve izgledalo: