KONFERENCIJA U ISTANBULU

By | 2019-06-28T05:42:57+00:00 June 28th, 2019|Novosti|Comments Off on KONFERENCIJA U ISTANBULU

U periodu 21.-23.06.2019. godine održana je  X Medjunarodna naučno-stručna konferencija “Unapređenje kvaliteta života djece i mladih”, Istanbul. Učešće na konferenciji uzela je v.d. direktorica Ustanove Meldina Ugarak i Selma Bečak, uposledica Dnevnog centra Žepče. U proteklim mjesecima uposlenice su vrijedno radile na istraživanju iz svojih oblasti i pripremale radove, kao i prezentacije za pomenutu konferenciju. Istraživanja su rađena na bazi  inovacionog koncepta u ustanovi za djecu sa posebnim potrebama, kojima je  cilj bio istražiti da li inovacionim konceptom  koje pruža ustanova za djecu sa posebnim potrebama je moguće unaprijediti prema savremenim standardima rada.

Pored razmjene iskustava u radu s djecom, v.d. direktorica Meldina Ugarak je objavila naučni rad iz oblasti menadžmenta, a ujedno je i predstavila rad JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona. Na osnovu  objavljenog rada  istraživanje o inovacionom konceptu  rada u ustanovi želi se postići glavni cilj, a to je da sistem rada  prenese na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Uposlenica Selma Bečak je objavila rad, kao slučaj iz prakse, kroz koji je pokazala dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s poteškoćama u razvoju.

V.d. direktorica Meldina Ugarak je iskoristila slobodno vrijeme te je posjetila Centar u Istanbulu, koji se bavi radom s djecom s poteškoćama u razvoju  i dogovorila buduću saradnju.

U nastavku pogledajte foto galeriju dešavanja u Istanbulu: