SARADNJA SA EDUS BIH

By | 2019-07-24T13:34:53+00:00 July 24th, 2019|Novosti|Comments Off on SARADNJA SA EDUS BIH

V.D. direktorica  JU “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama” Zeničko- dobojskog kantona, gđa Meldina Ugarak, ugostila je delegaciju Udruženja za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju  (EDUS BiH) iz Sarajeva na čelu s izvršnom direktoricom, prof. dr. Nirvanon Pištoljević.

Posjeta je upriličena na početku u prostorijama Poslovne jedinice Dnevni centar Visoko gdje je v.d. direktorica  Ugarak upoznala sa načinom organizacije rada Ustanove. Uz vodstvo voditelja poslovne jedinice, gospodina Emira Šišića delagacija je imala priliku da obiđe radni prostor ovog centra.

Posjeta je nastavljena pri Odjeljenju za rano podsticanje razvoja i ranu intervenciju djece s posebnim potrebama u Zenici u vidu radnog sastanka sa dijelom stručnog tima odjeljanja na čelu sa voditeljem Odjeljenja Fatom Bećirbašić.  Obzirom da se radi o prvoj posjeti ovog tipa, izraženo je zadovoljstvo sa obje strane. Delegacija je imala priliku da se upozna sa radom ovog Odjeljenja, načinom pružanja usluga, te budućim planovima i ciljevima rada Ustanove.

Sistemsko rješavanje problematike zaštite djece, mladih i odraslih osoba sa posebnim potrebama kroz javnu ustanovu u Zeničko- dobojskom kantonu je jedinstveno rješenje  kojim Kanton prednjači u odnosu na ostale u Federaciji.

Inicijalno su dogovoreni su budući planovi i zajednički projekti koji su prvenstveno fokusirani na rad s djecom predškolskog uzrasta sa područja Zeničko- dobojskog kantona.