ULOGA I ZNAČAJ VOLONTERIZMA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

By | 2019-09-25T09:58:02+00:00 September 25th, 2019|Novosti|Comments Off on ULOGA I ZNAČAJ VOLONTERIZMA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Okrugli sto na temu „ Uloga i značaj volonterizma u loalnoj zajednici“ održan je u JU Mješovita Srednja  Škola Tešanj, pod pokroviteljstvom Europske unije.

Panel diskusiju moderirala je dr.sci. Almina Alagić, koja je istakla da je volonterizam jako bitan za mlade, humane i aktivne ljude.

Jedan od panelista bila je i direktorica JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK, mr.sci.men, Meldina Ugarak. U svom izlaganju, mladim učenicima JU SMŠ Tešanj, direktorica Ugarak iznijela je svoja iskustva u aktivizmu i volonterizmu , kako u lokalnoj zajednici, tako i na širem području. Pozvala je mlade da se obrazuju, edukuju i zanimaju za mnoge stvari, kako bi svojim zalaganjem mogli doprinositi zajednici.

Također, pozvala ih je i da se uključe u volonterski rad u Dnevnom centru Tešanj, gdje kroz druženje sa svojim vršnjacima sa poteškoćama u razvoju  mogu naučiti mnoga znanja i vještine koje će im u budućnosti  koristiti.

Atmosferu sa druženja pogledajte u galeriji.