OBILJEŽEN 02. APRIL SVJETSKI DAN OSOBA S AUTIZMOM

By | 2022-04-01T14:37:50+02:00 April 1st, 2022|Novosti|Comments Off on OBILJEŽEN 02. APRIL SVJETSKI DAN OSOBA S AUTIZMOM

Svjetski dan osoba s autizmom se obilježava 02.aprila i time se želi skrenuti pažnja javnosti na sve veći problem ovog složenog poremećaja koji se najčešće javlja u prve tri godine i traje do kraja života. Korisnici Dnevnog centra Tešanj su sa svojim terapeutima obilježili i ovaj dan sa nizom aktivnosti. Svrha današnjeg dana je provesti ga u druženju, zabavi a sve to u cilju poboljšanja socijalizacije, komunikacije, obzirom da osobe s autizmom imaju najveći deficit na ovim područjima.

Korisnike i terapeute Dnevnog centra Tešanj u svom ugostiteljskom objektu ‘’Haustor’’ ugostila i počastila je Sabina Tahirović koja ih vrlo često obraduje tortom, a sve to dočarala je Elma Beširević sa tehnikom ‘’Facepainting’’ . Nakon toga su posjetili Konjički klub ‘’ Sara’’ gdje su u prisustvu ljubaznih domaćina Amera i Dace upoznali se sa radom kluba, te i sami probali i doživjeli čari terapije jahanjem.