AKTIVNOSTI USTANOVE POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

By | 2022-12-02T14:14:48+01:00 December 2nd, 2022|Novosti|Comments Off on AKTIVNOSTI USTANOVE POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom obilježavanja Dana osoba s invaliditetom 2022. godine, korisnici školskog uzrasta iz Poslovne jedinice Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko su prisustvovali predstavi “Ako pčele odu” u KSC Altindag sa svojim vršnjacima, kao još jedan vid učešća u aktivnostima u lokalnoj zajednici.

Korisnici su u pratnji zaposlenika oduševljeno pratili predstavu i ponijeli lijepe utiske. Na ovaj način smo još jednom pokazali da svi imamo iste želje i prava za učešćem u svim segmentima života pa tako i u kulturnim događajima. Ovim putem se u ime JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK zahvaljujemo Gradu Visoko na donaciji ulaznica za korisnike.

Povodom obilježavanja Dana osoba s invaliditetom uposlenici i korisnici Poslovne jedinice Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj posjetili su UG Futura gdje su na jedan drugačiji način obilježili dan osoba s invaliditetom. Uz muziku, ples otvorena je i izložba.