Naš centar – DC Žepče – Maglaj 2018-02-24T09:44:40+01:00

Dnevni centar Žepče/ Maglaj, nalazi se na lokaciji Novo naselje bb Žepče, sa ukupnom unutrašnjom površinom 1430 m2 i vanjskim dvorišnim prostorom.

Drugi dio dnevnog centra nalazi se u Maglaju na adresi Ulica Srebreničkih žrtava rata  bb, sa površinom cc 280 m2 unutrašnjeg prostora i dvorištem.

U sklopu centra nalaze se prostorije za edukacijsko- rehabilitacijski grupni rad, prilagođen potrebama korisnika. Prostorije su opremljene adevaktnom i prilagođenom opremom i pomagalima.

Uz prostoije se nalazi i prostor za presvalečenje i odlaganje predmeta. Za najmlađe korisnike je potpuno opremljena i manja kuhinja i prostorija za njegu sa kupaonicom.Za realizaciju specifičnih aktivnosti iz područja rada (domaćinstvo, tekstil, obrada drveta i vrt) omogućena su materijalno-tehnička sredstva u skladu sa potrebama.

Centar raspolaže sa sljedećim prostorijama:

Prostorije za radnookupacionu terapiju namijenjene za realizaciji aktivnosti radnog osposobljavanja odraslih osoba sa posebnim potrebama,

Kabineti za aktivnosti individualnog podsticaja iz tri oblasti (logopedski, fizioterapeutski i edukacijsko-rehabilitacijski podsticaj)

Snuzel soba namijenjena podsticanju senzornog razvoja djece

Sportska sala za redovne sportske aktivnosti i dodatne rekreativne programe

Dnevni boravak za odmor i upuštanje naše djece i korisnika

Velika kuhinja sa trpezarijom u kojoj se provodi nastava domaćinstva, ali i priprema obroka i objedovanje korisnika

Dvorište, namijenjeno igri, boravku i aktivnostima na svježem zraku, kao  dio svakodnevnog programa rada centra

Kompletan prostor je prilagođen korisnicima i maksimalno su zaobiđene arhitektonske barijere i druge prepreke.